- ABOUT -

Astrid den Haan

NL

Astrid den Haan

Free spirit, all-round en autodidact fotograaf. Mijn fascinatie is het laten zien van de verborgen mooie kant, schoonheid van ogenschijnlijk minder voor de hand liggende onderwerpen, het onvolmaakte, imperfectie.

In mijn laatste expositie en gelijknamige boek “ Between old and new” nam ik de kijker mee in een beeldend verhaal over een historisch gebouw, waar decennialang geboorten en overlijden naast elkaar bestonden: het voormalige Sint Jozef ziekenhuis en weeshuis in Gouda. Het gebouw kwam leeg te staan, raakte in verval en de natuur nam het langzaamaan over. Dit resulteerde in een rauwe urbex serie.

Naast mijn werk als fotograaf voor de gemeente Gouda, maak ik volop vrij werk. Dit is een combinatie van straatfotografie en macrofotografie. Mijn werk zou ik omschrijven als rauw, puur, observerend en eerlijk.

In mijn nieuwe expositie “Across the border”, deel ik mijn liefde voor dit ‘plaagbeestje’ met je. Hiermee bedoel ik dieren die minder of niet geliefd zijn, in dit geval duiven. Ik neem je mee in een beeldende reis over de grens en nodig je uit om de schoonheid van dit grijze vliegende dier te zien.”

Astrid  praat met een vrouw in Albanië
Astrid in lunchcafe curcuma

Natuur fascineert mij. De natuur in de dieren en landschappen, maar ook de menselijke natuur. In ons binnenste. Met het laten zien van de schoonheid van de imperfectie en het verval, wil ik inspireren om dichter bij de, jouw natuur te komen.


NPO radio 5 - Open huis:  Uitzending      

(1:4

Goudse verhalen "Raamkatten & co" # 200 Website

In de buurt Gouda Website

Omroep west - Astrid fotografeert raamkatten in Gouda: 'Elke kat heeft een eigen verhaal' Uitzending

NPO radio 5 - Open huis:  Uitzending

 

5)


 

Goudse verhalen 

Wandelend door de straten van Gouda. Voor werk of gewoon om even een frisse neus te halen en mijn benen te strekken - kom ik regelmatig pluizenbolletjes tegen in de Goudse raamkozijnen... >>  Goudse verhalen - 750 jaar

 Mijn plek in Gouda

De heemtuin in het Goudse hout. Het gedeelte waar de natuur weer zichzelf mag zijn. Een deel van mag zijn. Een deel van het Goudse hout laten ze weer worden zoals Gouda vroeger was… Meer lezen?  >>   Mijn plek in Gouda – Hermen BuurmanD
e knokker voor het kleine

Een oplichtend magenta hart van wat een bloem lijkt te zijn. Ik stel mij scherp op het achterwerk van een groene bladluis, links op de bloem. ” Is dit de beschrijving van een aantrekkelijk... >>  Blog Wendy Meijerink. Urban chick

 Artbox shot20

Franse televisie - Ludovic Simon