- RAAMKATTEN &  CO -

 

COMING HOME

KARNEMELKSLOOT


And, I shall wait for you

For you to come back home

For my life is not much

Whilst you are gone


- Athey Thompson -


SHADOW

GROENEWEG
Gouda

MINOES

ZEUGSTRAAT
Gouda

LEX

DOELENSTRAAT
Gouda

SUNBATHING

TURFMARKT
GoudaWandelend door de straten van Gouda - voor werk of gewoon om even een frisse neus te halen en mijn benen te strekken - kom ik regelmatig pluizenbolletjes tegen in de Goudse raamkozijnen.

 

Zonnend, verveeld of nieuwsgierige aagjes. De raamkatten zijn er in vele soorten en maten. Soms hebben ze een heel verhaal te vertellen …

Als fotograaf voor de gemeente Gouda ben ik regelmatig op pad in de stad met mijn camera. Ik houd van katten, maar ook honden en andere dieren vind ik leuk. Laats kwam ik een papegaai tegen met een lepel in zijn pootje.

 

Astrid den Haan maakt een foto van een raamkat in de doelenstraat in Gouda

FOTO: SANDRA ZEILSTRA

In 2015 kreeg ik het idee om de raamkatten vast te leggen. Ik maakte er een soloproject van: Raamkatten van Gouda & Co. De teller loopt nog steeds op. Het is gewoon erg leuk om te doen. Elk dier heeft zijn eigen karakter. Ik vind het ook een feestje als een kozijn aankleding een verhaal verteld van de mensen die er wonen.

 


RAAMKATTEN VAN GOUDA INSTAGRAM - Tijdelijk staat deze stil -
Naast dit solo project run ik samen met Julie Middelkoop de instagram Raamkatten van Gouda. Lekker buiten wandelen en om je heen kijken. 

Een keer samen wandelen of benieuwd of ik jou kat al gespot heb? Ik vind het leuk om een berichtje van je te krijgen. Contact.