RAAMKATTEN &  CO

 

- GOUDA -

And, I shall wait for you

For you to come back home

For my life is not much

Whilst you are gone

- Athey Thompson -


[O]


KAT & CO

van

de week

 

- Ollie -


Teller

KATTEN & CO

- 139 -


COMING HOME

karnemelksloot

Wandelend door de straten van Gouda - voor werk of gewoon om even een frisse neus te halen en mijn benen te strekken - kom ik regelmatig pluizenbolletjes tegen in de Goudse raamkozijnen.

 

Zonnend, verveeld of nieuwsgierige aagjes. De raamkatten zijn er in vele soorten en maten. Soms hebben ze een heel verhaal te vertellen …

Als fotograaf voor de gemeente Gouda ben ik regelmatig op pad in de stad met mijn camera. Ik houd van katten, maar ook honden en andere dieren vind ik leuk. Laats kwam ik een papegaai tegen met een lepel in zijn pootje.

 

In 2015 kreeg ik het idee om de raamkatten vast te leggen. Ik maakte er een soloproject van: Raamkatten van Gouda & Co. Daarnaast run ik samen met Julie het Instagram-account “Raamkatten van Gouda”. hier kan iedereen foto's van hun gespotte katten insturen.

 

Ik heb nu ongeveer 70 raamkatten en co op de foto gezet. De teller loopt nog steeds op. Het is gewoon erg leuk om te doen. Elk dier heeft zijn eigen karakter. Ik vind het ook een feestje als een kozijn aankleding een verhaal verteld van de mensen die er wonen.

 

Mijn wens... is een muur te vinden in Gouda waar ze allemaal kunnen hangen. Het mooie van exposeren vind ik de verhalen die mensen gaan vertellen. Op mijn expo op de atelier route Gouda in oktober toverde het een lach op de gezicht van mensen. Heerlijk!

°°°°°°°°°°

Raamkatten & Co - in de media

 

ALGEMEEN DAGBLAD - interview - Website

 

GOUDSE VERHALEN "Raamkatten & co" # 200 - Website

 

IN DE BUURT GOUDA - Website

 

OMROEP WEST - Astrid fotografeert raamkatten in Gouda: 'Elke kat heeft een eigen verhaal' - Uitzending

 

NPO RADIO 5 - Open huis:  Uitzending

 

 

- Tijdelijk staat deze stil -
Naast dit solo project run ik samen met Julie Middelkoop de instagram Raamkatten van Gouda. Lekker buiten wandelen en om je heen kijken.  Heb je zelf een Goudse raamkat gespot? stuur je foto naar >> Instagram #raamkattenvangouda

Een keer samen wandelen of benieuwd of ik jou kat al gespot heb? Ik vind het leuk om een berichtje van je te krijgen. Contact.