Baby voer

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 17:37
fietsend met bloemkool plantjes

Net thuis aangekomen met een mand vol groen. Ik heb speciale boodschappen gedaan. De boodschap zelf is niet zo speciaal maar wel voor wíe het is. Ik heb koolwitvlinder baby's in de tuin. Jippie! Dat klinkt voor de meeste mensen aantrekkelijker dan dat je rupsen in de tuin hebt. En toch is het hetzelfde.

 

Nu zag ik dat ze bijna door hun eten heen zijn. Dus besluit ik naar de plattelandswinkel te rijden en wat nieuw voer voor ze te kopen, want ik ben gek op vlinders. Wel eerst even gevraagd of de plantjes onbespoten zijn natuurlijk. Dat is niet vanzelf sprekend, daar moet je zelf goed op letten.

 

Er zijn dit jaar zo weinig vlinders in mijn tuin. Niet alleen bij mij, Ook in de wilde natuur. Dus ik besloot ze een handje te helpen. In plaats van ze dood te laten gaan geef ik ze juist meer eten.

 

Naast de oostindische kers, die ze al bijna op hebben, krijgen ze nu ook bloemkool en broccoli in hun eet tuin. Eet smakelijk! Jullie zijn welkom prachtige diertjes.

 

Hele interessante aflevering van de keuringsdienst van waarde! Must see!

 

Aflevering Bij-vriendelijk

 

 

rups van een koolwitje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.