Dr Phil harmonic

Gepubliceerd op 26 augustus 2022 om 14:48

Berlijn 2022

 Reizen vind ik extra leuk worden met muziek. Vooral live muziek op straat. Ik geniet daar van. In Porto en Londen zie je het veel. Goede bands op straat en in de subways. Hier in Nederland is dat heel anders. Op enkele trekzak speler en een draaiorgel na heb je hier weinig live muziek op straat. Ik vind dat best jammer.

 

 Struinend door de straten van Berlijn deze dag in het moderne winkel gebied met de grote winkels. Deze wijk is heel anders dan de andere wijken in Berlijn. Alles is groot en druk hier op de Kurfürstendamm bij de Gedächtniskirche .  Uitkijkend over de straat met een koud biertje op het balkon van het Hard rock cafe met het geluid van Maria Carry (?) op de achtergrond, horen we een erg toffe band in de verte.  Buiten het hard rock café rock het harder!

 

 Vroeger vond ik het wel stoer om er heen te gaan. Nu zit het café nu vol met gezinnen aan het semi McDonald voer. Op de gitaren aan de muur en een beetje rock muziek uit de speakers vind ik er heel weinig Rock aan. Het is eigenlijk een hamburgertent met gitaren aan de muur... heel erg commercieel! Snel maar weer de straat op. De muziek buiten roept...

 

 Dr. Phil harmonic rockt! Midden op het kruispunt speelt een drie koppige dokters band uit Berlijn. Hier in Berlijn mag je versterkt spelen. Het brengt een hele fijne sfeer op straat. Mensen komen van alle kanten op het geluid af. Ik kan niet stil blijven staan, heerlijk! En mooie plaatjes schieten natuurlijk. Altijd leuk om nieuwe bands te ontdekken!

 

 

 

Dr. Phil harmonic