Love my job...!

Gepubliceerd op 27 november 2021 om 17:58

Ik heb genoten vandaag! Samen op pad met Burgemeester Pieter Verhoeve en collega Jacqueline. Met 10 taarten gaan we bij echtparen langs die 60 jaar getrouwd zijn. Het grote feest in de schouwburg kon helaas niet doorgaan. Maar liefst 75 60-jarig jubilea zijn er dit jaar in Gouda. Ongelofelijk veel.

De blije gezichten van de mensen dat de burgemeester bij hen thuis komt. Al die mooie verschillende mensen ontmoeten. De mooie verhalen, Goudse geschiedenis en oude foto's van hun trouwdag. Je loopt binnen in een kamer met veel herinneringen. Overal hoort een verhaal bij. Ik kan wel uren luisteren naar de verhalen.

Ik vind het een feest om de liefde te zien na zoveel jaar. Terwijl we praten wrijft een meneer trots over de schouder van zijn vrouw. En een dag vol humor. "Voor een goed huwelijk vooral met dingen blijven gooien en daarna weer goedmaken" vertelt meneer met glimmende ogen in de deuropening met zijn vrouw aan zijn zij. Nu lekker nagenieten met een lach op mijn gezicht.. Love my job!

Het lijkt mij heerlijk om zo liefdevol samen oud te worden met Martijn. Het kost wat servies waarschijnlijk, maar ik maak graag dingen goed.

 

Fijn weekend!Foto: Op bezoek bij Familie van den Berg. Martinus, Gouds plateelschilder.